esrum kloster

Kan en socialøkonomisk virksomhed, der udvikler unge og voksne med særlige behov, have et meningsfyldt samarbejde med en oplevelsesattraktion, der tiltrækker publikum fra nær og fjern? Sagtens!

På Esrum Kloster& Møllegård går de to ting hånd i hånd. Vores elever og medarbejdere udgør en vigtig del i arbejdet med at passe og pleje oplevelsesattraktionen Esrum Kloster, f.eks. holder vi klosterhaven med alle de historiske urter. Ligesom Kildens elever og medarbejdere bidrager ved de events, som Esrum Kloster står bag hen over året. Endelig driver  vi Møllecaféen, som servicerer  publikum med mad og drikke.

Omvendt giver Esrum Kloster med sit store publikum os mulighed for at udvikle Kildens unge og medarbejdere i præcis de virkelighedsnære rammer, der er så vigtige for dem. Når de bidrager til at vedligeholde klosteret, deltager i oplevelsesattraktions events og møder publikum som repræsentanter for stedet, så opnår de  at både se og føle, at de bidrager med meningsfyldt arbejde, der er værdsat og vigtigt for oplevelsen på stedet. Og det rykker!

Sidst, men ikke mindst, er Kilden og oplevelsesattraktionen Esrum Kloster drevet af to fonde, der har samme direktør. Dermed har vi både papir på og gensidigt udbytte i dagligdagen af samarbejdet.