Omgivelser

Knasende grusstier, brosten rundet af munke. Fisk i fuld fart under søens stille overflade. En klosterhave med helbredende urter, en Nationalpark i Kongernes Nordsjælland. Alverdens oplevelser for publikum – jo, det betyder meget, at vi holder til på Esrum Kloster & Møllegård i Nordsjælland.

Som socialøkonomisk virksomhed deler vi omgivelserne med Esrum Kloster og Nationalparken Kongernes Nordsjælland, som er en kulturinstitution, oplevelsesattraktion og Nationalpark. Fælles for alle her på stedet er, at vi formidler og uddanner; men vi gør det på hver vores måde og med hver vores målgrupper.

Esrum Kloster tilbyder publikum fra nær og fjern oplevelser, events og fortællinger, som vækker undring over, at her engang har ligget et stort klosterkompleks under pavens direkte beskyttelse.

Nationalparken Kongernes Nordsjælland tilbyder spændende formidling og masser af muligheder for afslapning, cykel- og vandreture i de naturskønne omgivelser.

På Kilden tilbyder vi uddannelse og træning til unge med særlige behov og voksne, der har  brug for uddannelse, læring, jobtræning med støtte og vejledning for at få tilknytning til arbejdsmarkedet eller yderligere uddannelse, så de bedre kan varetage faktiske jobs. I den forbindelse er bidraget til vedligeholdelse af klosteret og driften af stedets café, Møllecaféen, uhyre vigtigt.